Snowboarden in Canada!

Na jarenlang er over gedroomd te hebben, gaat het nu dan toch echt gebeuren! Komende winter gaan we snowboarden in Canada. 6 weken nog wel!

Zie hier onze route en volg ons op deze blog.

donderdag 5 maart 2009

Another day in paradise


Vannacht was er dus 11 cm gevallen in Red Mountain, (op de top waarschijnlijk nog meer) dus we hebben de hele dag poeder gereden. Dat betekent in Red Mountain, tree runs, tree runs en nog eens tree runs!

Red Mountain heeft een top die relatief laag ligt, 2073m, vandaar de vele bomen tot aan de top.

Het gebied bestaat uit 2 bergen Red en Granite, waar je dus aan alle kanten vanaf kunt. Dat is sowieso wel in Canada: je kunt echt overal van af. Hier in Red Mountain heb je bijv. double diamond (zwarte) afdalingen, die wel aangegeven staan op het gebieds kaartje, maar niet echt pistes zijn. Zoals hieronder:

In Europa zou dit off-piste zijn. Hier werkt het dan ook iets anders.
Je hebt een grens van het skigebied, de "ski area boundary".
Daar binnen is er lawine controle en een reddingsdienst. Binnen dit gebied mag je overal de berg af. Buiten de boundary mag je ook, maar dit is op eigen risico en hier dus geen lawine controle en reddingsdienst. Je dient dus ervaren genoeg te zijn om je buiten de boundary te begeven. Binnen de boundary heb je ook nog wel eens area's waar "special restrictions apply", zoals bijv. in Sunshine. Hier dien je in het bezit te zijn van een lawinepieper, sonde en schep.
Dan heb je dus de nog de closed areas, dit zijn gebieden waar je je dus niet mag begeven en waar bij overtreding je skipas wordt ingenomen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Canadezen,

Het ziet er prachtig uit daar. Alleen de tekst bevalt mij niet z goed (schrale huid, gekloven vingers van de kou...)
Hopelijk geen last meer van de aanvaring met de boom.
Veel plezier verder!

Mattie en Lia

Anoniem zei

ziet er fantastisch uit familie Korsmit-Daniels.

Gaaf om te zien. Als niet echte snowboarder krijg ik er zo toch ook wel weer een keer zin in om te gaan boarden. Zeker met die mooie poeder! Damn.

Toch stiekum voorkeur voor Benidorm ;-)

gr Maddy en Juul

Anoniem zei

he familie Korsmot-Daniels, iet er fantastisch uit zeg. Ik krijg er zelfs weer zin in om een keer te gaan boarden. Heerlijk lijkt me dat.

Stiekum nog steeds voorkeur voor BENIDORM 18 hoog ;-)

Ciao Maddy en Juul.

Anoniem zei

he familie Korsmit-Daniels,

laatste poging :-(

Fantisch om te izen en te lezen. Zou zo weer eens willen boarden. Heerlijk lijkt me dat.

Toch stiekum nog voorkeur voor 18 hoog op vakantie in BENIDORM ;-)

Ciao Maddy en Juul

Anoniem zei

Hoi Snowzone,
Gisteren 5/3 zat het hier op Big Mountain (Whitefish), dat hemelsbreed niet zo ver van Red Mountain af ligt, potdicht van sneeuw en mist. Mijn vrouw is afgehaakt en ik heb de hele dag geskied in zo'n 15 cm verse sneeuw. In de ochtend viel het niet mee vanwege de combinatie nieuw gebied, onbekend met de pistes en de liften, geen referenties door slecht gemarkeerde pistes. Soms was zelfs niet duidelijk waar boven en waar beneden was. Gelukkig trok de mist 's middags op, waardoor er iets van de omgeving te zien was.
Vandaag hadden we prachtig zon en -12 graden. Maar de sneeuw was lang zo mooi niet meer. Nu alles zichtbaar was vermoed ik dat het een gebied is wat jij ook wel op prijs zal stellen. Een beetje vergelijkbaar met Kicking Horse.
Morgen gaan we naar Fernie.
Ronaldski.