Snowboarden in Canada!

Na jarenlang er over gedroomd te hebben, gaat het nu dan toch echt gebeuren! Komende winter gaan we snowboarden in Canada. 6 weken nog wel!

Zie hier onze route en volg ons op deze blog.

woensdag 11 maart 2009

Het leven als snowboarder...

...valt ons zwaar. Vanmorgen weer vroeg op om na een ontbijtje de berg op te gaan. Op weg daar naar toe werd Anne-Marie weer aangesproken over haar snowboard overall. Gekocht als extra pak voor 39 euro in de uitverkoop, misschien moet we ze maar gaan exporteren naar Canada. Of als de koude winters in Nederland aanhouden de snuggie importeren. Geweldige reclame die we hier regelmatig op de tv zien.

's middags ff lekker lunchen in een restaurant. Voor minder dan 25 euro kun je hier wel met z'n 2en lunchen incl. drankjes. Verder de hele dag in de zon en buitenlucht.

Op het einde van de dag een biertje en een wijntje op de top. Vervolgens terug naar ons ruim appartement (Alpenglow) dat bestaat uit een woonkamer met groot balkon, slaapkamer met balkon (beiden met uitzicht op de bergen), luxe badkamer met bubbelbad. Lekkere bank, 2 TV's, internet, openhaard, airco, van alle gemakken voorzien dus. Na al die hostels is dit ook wel lekker, alhoewel hostels toch wel een bepaalde charme hebben. We zijn dus net terug van beneden waar we achtereenvolgens een turks stoombad hebben genomen, buiten in de hot tub hebben gezeten en een duik in het verwarmde buiten zwembad hebben genomen.

De fitnessruimte en de sauna zijn we niet meer aan toegekomen.
Als Snow Forecast nu ook nog eens gelijk krijgt, zijn we helemaal tevreden! (Alhoewel die het bijna nooit bij het rechte eind hebben)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,

Nou dat gaat wel lekker daar. AM weer helemaal opgeknapt? Vet man dat ze zou wild over jouw pak zijn. Jullie doen wel lachend over zo'n snuggie maar ik denk als AM eerlijk zou zijn dat ze die best een zou willen. Zou alleen wel een andere kleur willen, hebben ze die???? Misschien wel iets voor de carnaval!!

Groetjes Joyce

Anoniem zei

Nou ja zeg, dat klinkt echt heel goed!!!! Ik zou die berg niet meer opgaan...lekker bubbelen!

Anoniem zei

Doe mij maar zo'n snuggie, kan ik lekker muiken op de bank... haha ziet er echt niet uit! Maar we kunnen dat wel doen voor volgend jaar carnaval!!

Toch maar goed dat je nog achter dat te gave pak bent gegaan en deze in de lunch bent gaan halen ;)! (Moet ik ff kijken of ze er nog zijn, dan koop ik ze op en kunnen jullie wat adresjes daar opdoen en doorverkopen!)

Have fun!
X Ilja

Anoniem zei

he Korrie,

Van alle gebieden die je nu gezien hebt, welke heeft jouw persoonlijke voorkeur en waarom?

Jeroen

Anoniem zei

Hoi Canadezen,

Wij hebben AM nog gezocht op de foto waarop ze met haar gezicht in de sneeuw is gevallen, maar we hebben haar niet gevonden. Tot onze geruststelling hebben we weer wel latere foto's van haar gezien. Ze zal dus wel uit de sneeuw zijn 'opgestaan'. De plaatjes blijven mooi om naar te kijken. Nog één week... Geniet er nog van!

Mattie en Lia

Anoniem zei

@Mattie en Lia:
Op de foto stond ze nog...
p.s. Als je op de foto klikt vergroot deze ;-)

@Jeroen:
Dat is moeilijk te zeggen, want elk gebied heeft zo z'n charme.
De beleving ligt ook wel aan de omstandigheden.
Heel in 't kort. (wil later nog wel een uitgebreide beschrijving maken)

Banff: Leukste dorp en 2 gebieden in de nabijheid (helaas geen ,behalve 3c in Sunshine, verse sneeuw gehad, dus powder bowls niet echt uitgetest):
Lake Louise: Groot, lange afdalingen, mooie powder bowls
Sunshine: Speels, uitdagende powder bow:Delerium drive

Revelstoke:
Helaas geen verse sneeuw, want gebied heeft mooie tree runs en powder bowls, verder lange afdalingen.

Kicking Horse:
Uitdagend terrein, wel erg druk met poeder rijders "on a powder day".

Fernie:
Compleet gebied: goede pistes, veel powder bowls, mooie treeruns

Red Mountain:
Mooiste gebied (visueel), Lag voornamelijk aan de besneeuwde bomen en de zon. Mooie tree runs

Big White:
Op het 1e gezicht een beetje eenzijdig, dag later met verse sneeuw een van de beste dagen gehad, mooie tree runs, speels gebied, ski-in ski-out. Toeristisch.

Whistler:
Groot, groot dorp, veel apres ski, barren en restaurants. Luxe accomodaties.
Komt het dichtst in de buurt van de gebieden die we in Europa kennen. Er komt sneeuw aan hier dus we kunnen het gebied echt gaan testen.
Als je alleen naar Whistler zou gaan, heb je niet het echte Canada gezien.

Kortom ik zou dezelfde route zo weer doen. (misschien wat schuiven met het aantal dagen)

Michel

Canadian Lems zei

Ha Korrie,

Ben het wel eens met je beschrijving van alle gebieden!
Powder days in Whistler kunnen ook erg uitdagend zijn! En powderstress!
Ga je nog Heli-boarden in Whistler?
Dat was mijn mooiste dag in Canada destijds! En powderday in Fernie met 50 cm pow! Vette threeruns. Inderdaad Kicking Horse; lekker uitdagend terrein!

Zag op weerbericht dat je nog aantal dagen met 10cm verse poeder gaat krijgen! Enjoy the white pow!

Géén pics vandaag????

Grtz,
Ex-canadian Lems.