Snowboarden in Canada!

Na jarenlang er over gedroomd te hebben, gaat het nu dan toch echt gebeuren! Komende winter gaan we snowboarden in Canada. 6 weken nog wel!

Zie hier onze route en volg ons op deze blog.

vrijdag 6 maart 2009

De grote witte

Vanmorgen om 7:50 vertrokken naar het 7e en 1 na laatste gebied, Big White. Na wat zoeken rond half 1 aangekomen in het Samesun Half Moon Hostel. Weer wat anders dan het vorige hostel, dit lijkt meer op een studentenflat met van die lange gangen of een appartementencomplex in de franse alpen. We konden gelijk onze private met kitchenette in, want deze was al schoongemaakt.

Bij binnenkomst bleek deze nog niet echt schoon te zijn. Een gast die daar aan het schoonmaken was heeft toen eerst onze kamer gedaan, maar waarschijnlijk kan hij beter snowboarden dan schoonmaken. De griet van receptie verontschuldigde zich ook dat de kamer nog niet schoon was, maar who cares? We hebben nog 2 weken boarden in Canada voor de boeg!
Toch maar even een halve dag pas gehaald en de berg op gegaan.

Wat ons meteen opviel was dat het gebied en dorp minder Canadees aandeed dan we gewend waren (wel natuurlijk met de vele bomen). Waar we in de vorige gebieden in een stadje zaten en een stukje naar de berg moesten rijden, zitten we nu op de berg, ski-in/ski-out dus.

Met alle dingen die we in Europa ook gewend zijn, poortjes bij de liften, piste door het dorp, lift over het dorp, tunneltje, verschillende liften naar het zelfde punt en minder vriendelijk liftbediendes en meerdere liften die starten verspreid over de breedte van het gebied. Waar je bij de vorige gebieden altijd wel weer op de goede plaats onderaan kwam, moeten we nu opletten waar we uitkomen. Het is hier toeristischer dan in de voorgaande gebieden en lijkt dus meer op de franse alpen die we gewend zijn. Tot dusver vinden we dit het minst leuke gebied, maar we hebben nog te weinig van het gebied en dorp gezien om echt te oordelen. We zullen morgen zien.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

uh... Verwend!? ;)

Geniet ervan de laatste (nog slechts 2) weken!

X Ilja

Canadian Lems zei

Ha Big White gangers,

Weet je waarom het gebied daar Big White heet. Nou omdat 't vaak mistig is. Ben benieuwd of dat bij jullie ook zal zijn.

Fun Parkje is wel leuk!

Boargrtz,
Ex-Canadian Lems

Canadian Lems zei

Volgende week in Whistler ga je vet genieten! Vooral off piste en funparken zijn daar erg vet!

Have fun!

Ex-canadian Lems

Canadian Lems zei

Wel erg grote relax / speelruimte hebben ze daar in dat hostel.
Staat tafeltennistafel er ook nog?!

Hoor 't wel.

Anoniem zei

Kunnen jullie je vast voorbereiden op nog een weekje in Val Thorens... :-)
Al besloten wanneer jullie gaan?
Echt goed dat je daar zit hoor, hier blijft t maar regenen enzo, niks aan...
Djoy oefent zich suf op Michel, Anne gaat r makkelijk af. Leuk joh...
Hé, toedeloe!

Anoniem zei

@Lems
Het sneeuwt hier in ieder geval nu, dus het zicht zal sowieso wat minder zijn.
De speelruimte hebben we nog niet gevonden, ze schijnen ook een hot tub te hebben, maar waarschijnlijk wachten we daarmee tot we in Whistler zijn. Dan hebben we een verwarmd buiten zwembad en hottub.

@Laura: Eeen weekje gaat niet lukken, dat wordt een weekendje. laat nog wel weten.

Canadian Lems zei

Ha Korsmit,

Ron en Esther zitten hier bij ons. En die vertellen me dat zij in 2001 ook in de hottub in de Alpenglow (Whistler) hebben gelegen....Erg goed!
Zij gaan overigens in mei met een camper door canada trekken.

Have fun.