Snowboarden in Canada!

Na jarenlang er over gedroomd te hebben, gaat het nu dan toch echt gebeuren! Komende winter gaan we snowboarden in Canada. 6 weken nog wel!

Zie hier onze route en volg ons op deze blog.

maandag 9 maart 2009

Zomertijd

Zaterdagnacht is hier de zomertijd ingegaan, dus een uurtje korter kunnen slapen. Zondagmorgen al vroeg opgestaan om gelijk naar de linkerkant van het gebied te gaan aangezien hier gisteren de liften gesloten werden. Onverspoorde poeder rijden daar dus. Eigenlijk de gehele dag nog wel wat verse poeder gevonden. Blijft een geweldig gevoel, poeder rijden!

Nadat we de laatste lift hadden (de liften sluiten hier al om 16:00), zijn we even het dorp ingegaan om te shoppen. Waar voor de zoveelste keer Anne-Marie aangesproken wordt (dit keer door een verkoopster van de snowboard winkel) over haar snowboard overall, "Awesome!".

Als afsluiting van Big White nog een biertje gaan drinken in de bar. Uiteindelijk is het niet bij 1tje gebleven en zijn we daar maar blijven eten. Samen met de lokale ski patrol nog aan de pitchers gezeten. Ik hoop niet dat degene die jodelend op de bartafel stond de volgende dag dienst had. Volgende dag rond 11:00 vertrokken om de auto af te leveren in Vancouver om van daar uit naar Whistler te gaan.

Soms waren de weg welen erg besneeuwd en ik ben toch wel wat voorzichtiger geworden nadat we een aantal dagen geleden op weg naar het snowboarden op een kruising doorschoven en bijna een andere auto raakten. Volgens mij zijn "All weather tyres" waar hier de huurauto's mee uitgerust zijn toch niet zo goed als een winterband. Uiteindelijk de auto veilig ingeleverd en de bus naar Whistler gepakt, waar de buschauffeur ineens nederlands tegen ons begon te praten. Hij bleek als engineer werkzaam te zijn geweest in Nederland. Leuke man, hij heeft ons veel over Vancouver verteld. Hij sprak trouwens 7 talen. Hij kon geen werk meer als engineer vinden, aangezien hij elke keer te horen kreeg dat hij overgekwalificeerd was (lees: te oud). Uiteindelijk is hij buschaffeur geworden en hij had er zichtbaar plezier in. Onderweg nog even wat passagiers van een gestrande Greyhound bus opgepikt die we passeerden en rond half 10 gearriveerd bij ons appartement. Ik weet niet wat het is in Canada, maar de mensen zijn zo vriendelijk en behulpzaam. Voorbeeld, wij komen bij het appartement aan, komt er vanaf de overkant iemand aangelopen (in kokskleding ofzo), die mijn tas de trap optilt, de code van de deur intoetst en openhoudt en vervolgens weer terug loopt.
(en ik heb al mijn bezittingen nog).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Michel en Anne-marie,wat een poeder. Mooie fotos,vooral die bomen met sneeuw.Je laatste adres,nog genieten tot 21 mrt.
Met boris is alles goed.
leuk die reactie van je overall.


x D

Anoniem zei

Leuke verhalen en mooie foto's!
Langzamerhand word ik toch wel erg jaloers op de heerlijke reis en sneeuw die jullie daar hebben. Hier gewoon druk (werk) en nat (weer) zoals gebruikelijk. Je mist er niks aan.
Anne-Marie, goede keus dus je nieuwe pak.
Groetjes Jernt