Snowboarden in Canada!

Na jarenlang er over gedroomd te hebben, gaat het nu dan toch echt gebeuren! Komende winter gaan we snowboarden in Canada. 6 weken nog wel!

Zie hier onze route en volg ons op deze blog.

zaterdag 7 maart 2009

Soms zijn er van die dagen..

.. die je niet zo snel meer vergeet. Vandaag was zo'n dag in Big White! Afgelopen nacht was er ongeveer 10 cm gevallen en 's morgens sneeuwde het nog steeds en hard.
Zoek Anne-Marie op onderstaande foto

Je had wel gewoon genoeg zicht en er waren maar weinig mensen op de berg, dus ideaal poeder rijden!

Wel bovenin veel wind, maar wat lager tussen de bomen had je daar geen last meer van.

Nadat ik bij Anne het ijs op haar wang zag zitten. (waarschijnlijk overgehouden nadat ze "face down" de sneeuw in ging) zijn we toch maar even op gaan warmen. Daar kwamen ze ons waarschuwen dat de 2 meest linkse liften zouden gaan sluiten wegens het weer. Het leek mij een beetje snel om deze gelijk te sluiten, maar ik kan dan ook wel erg genieten van dit soort dagen. Zolang je maar zicht hebt. Uiteindelijk zijn deze liften de rest van de dag niet meer open geweest, dus daar gaan we morgen als eerste naar toe aangezien daar dus nog verse poeder ligt.
Na onze lunch, een overheerlijke "chili bowl",

heeft alleen maar de zon geschenen. Soms heb je van die dagen dat de condities goed zijn en alles lukt. Dit was er dus 1. Zal wel herkenbaar zijn voor de meeste wintersporters.
Big White is wel een erg speels gebied, veel bultjes e.d., dus je ziet hier veel mensen trucjes doen. Ook kun je hier echt weer overal van de berg af, maar dat is normaal in Canada.
Alhoewel de sfeer hier iets minder relax is als in onze eerder bezochte gebieden (wat waarschijnlijk komt omdat het iets meer toeristich is), maken ze hier netjes 4'tjes om de lift in te stappen en hebben geen "vuile praat".

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Michel en Anne-Marie,

Klinkt echt helemaal geweldig die vakantie. Zelfs als je zelf nooit op de latten (of board) hebt gestaan en als je het al koud krijgt als je naar de foto's kijkt. Haha, volgens mij ben ik niet voor de wintersport weggelegd. Maar nog veel plezier de komende twee weken!

Van tante Jose moest ik de groeten doen. Ze leest jullie verslag ook trouw maar wist niet hoe ze moest reageren. Vandaar bij deze.

Groetjes!
Jerome en Marsja

Anoniem zei

Hoi Michel en Anne-marie,
Wat ziet dat er allemaal gaaf uit,zijn jullie het nog niet beu al die sneeuw??? Nog een paar weekjes genieten. Heel veel plezier en niet te overmoedig worden he`.(ja we hebben A-M gevonden!)

Groetjes Han en Corrie

Anoniem zei

Ziet er strak uit! Jammer dat we gister nog geen internet hadden, ben gister aangekomen in Big White en we wisten nog niet dat links dicht was gegaan de dag ervoor. Pas rond 12 uur hoorde we dat van een local en zijn we die kant op gegaan. Veel verspoord, maar wel lekker!

Veel plezier nog en wie weet komen we elkaar tegen. :-)

Anoniem zei

He boarders,

Gisteren met papa en mama en Marsja over jullie site gehad. Dat we die allemaal bij hielden. Maar reageren zei ik weet niet hoe dat moet. Nou dat was heel simpel dus toch maar eens proberen. Nu heb je op 1 dag wel de halve familie staan. Maar goed. Eerste reactie pas met lees elke dag met verbazing dat jullie weer hebben geboard. Weten jullie nog wel dat de bomen in nederland eigenlijk bruin zijn met groene blaadjes ( in de zomer!!!) De foto's zijn ongelooflijk mooi wit. Was de eerste foto de face-fall (of hoe noemde je het) van AM? VET!!!! Maar ijs van haar gezicht halen.... auw!!
Nou super allemaal en nog veel plezier de laatste 2 weken (ietsje minder maar ach...)

Groetjes Joyce en Erik

Canadian Lems zei

Hé Korsmit,

Houd het daar ook nog eens op met die powderdays.
Wordt nu toch wel erg jaloers van al die foto's.
Inderdaad Big White is speels gebiedje!

Powder RULES!