Snowboarden in Canada!

Na jarenlang er over gedroomd te hebben, gaat het nu dan toch echt gebeuren! Komende winter gaan we snowboarden in Canada. 6 weken nog wel!

Zie hier onze route en volg ons op deze blog.

dinsdag 10 maart 2009

Sniffle station

Vandaag de 1e dag geboard in Whistler. Vanmorgen alleen, want Anne-Marie is een beetje ziekjes/verkouden, maar zelfs daar denken de Canadezen aan.

Het gebied van Whistler is een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika en bestaat uit 2 bergen, Whistler en Blackcomb. De toppen van deze bergen zijn sinds dit seizoen verbonden met elkaar d.m.v. de Peak to Peak Gondola die je in 11 minuten naar de overkant brengt. Er hangen dus 28 gondels aan een kabel tussen 2 torens, waarvan 1 van de gondels een glazen bodem heeft waar je dus de diepte in kunt kijken, scary! Je hebt wel een enorm mooi uitzicht vanuit de gondels,

maar behalve de spreiding bij drukte, zie ik er het nut niet echt van in, want vanuit dezelfde plaats beneden aan de berg kun je naar de top van Whistler of Blackcomb. Dus waarom zou je als je op de ene top bent via die lift naar de andere top gaan? In Whistler worden volgend jaar ook wedstrijden van de Olympische spelen gehouden. Van al de gebieden die we bezocht hebben, lijkt dit het meeste op een gebied in de franse alpen. Het dorp zelf is enorm groot met veel appartementen, hotels, winkels en restaurants.
Normaal gesproken is het hier minder koud dan in de meer landinwaartse gebieden, maar vandaag was het op de top -24 °C. Gelukkig scheen de zon en was er geen wind, dus het viel allemaal wel mee. Op kou kun je je kleden. De temperaturen lopen weer op en er schijnt sneeuw aan te komen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Maak eens een foto van Anne-Marie haar board dan. Nu ben ik ook benieuwd ... Awesome dude!

gr Juul

Anoniem zei

Wilde even een videootje bekijken van die gondel, maar hij doet t niet, jammer! Maarre..jullie liever in die glazen-bodem-bak dan ik hoor, eng man!!

Anoniem zei

Leuk die fles met Whistler water. Wij gebruiken de flessen al jarenlang bij tennissen en onze sneeuwfittrainingen.
In Whistler zit trouwens ook een brouwerij met lekker bier.
Dat zie je toch veel hier in Noord Amerika. Veel kleine brouwerijtjes met vaak op Belgisch bier gebaseerde recepten. Leuk om uit te proberen. Uit principe drink ik namelijk hier nooit Heineken en Amstel (thuis trouwens ook nauwelijks).
Ik heb je vandaag nog een mailtje gestuurd. We zitten niet meer in Fernie, maar in Canmore, vlakbij Banff. Morgen gaan we in Lake Louise skien. Veel plezier nog in Whistler.
Groeten Ronaldski.